De meeste online ondernemers hebben wel van een funnel gehoord. Ze weten dat een nieuwe potentiële klant niet zomaar jouw betaalde aanbod aanschaft. Een potentiële klant moet jou immers eerst leren kennen, leuk gaan vinden en vervolgens gaan vertrouwen (ze moeten geloven dat jij de juiste persoon bent om te helpen). Jouw potentiële klant zal dus een route moeten doorlopen richting jouw betaalde aanbod. Je hebt een funnel nodig!

Maar hoe begin je nu met zo’n funnel? Een vaak gehoorde uitdaging is, dat ondernemers vaak meteen heel moeilijk denken. Een grote beer op de weg zeg maar. En dat hoeft echt helemaal niet! Begin eens klein. Denk eens goed wie jouw ideale klant ook alweer is. Wat is zijn/ haar probleem? En hoe ga jij dat probleem oplossen?

Simpele vragen voor jou. Dit heb je immers al lang een keer uitgedacht. Pak het er eens bij. Jouw aanbod, sluit dat nog aan bij het probleem van jouw ideale klant? Yes? Oké, top!

Denk er vervolgens eens over na welk stukje van het probleem van jouw ideale klant jij in een weggever kunt “gieten”. Maak een stuk content (werkboek, cheatsheet, 10 facts etc.) dat zoveel waarde geeft aan jouw ideale klant dat hij er eigenlijk voor zou moeten betalen. Zorg hierin voor een stukje opluchting bij jouw ideale klant. Hij/ zij moet het idee krijgen dat jij hem begrijpt, dat jij het probleem snapt en dat jij absoluut de juiste persoon bent die hem gaat helpen.

Weet je niet precies hoe je dat moet doen? Ik heb er een online training over gemaakt. Volg deze training en je hebt SNEL en MAKKELIJK jouw waardevolle weggever.

Waardevolle Weggever

Je kunt deze waardevolle weggever natuurlijk uitbreiden met een laagdrempelig aanbod op de bedankt-pagina. Hoe ziet dat er dan uit?

Jouw potentiële klant vraagt jouw weggever aan op jouw website, klikt op de button en komt vervolgens op de “bedankt-dat-jij-mijn-weggever-hebt-aangevraagd”-pagina. Deze pagina leent zicht natuurlijk uitstekend om een laagdrempelig aanbod te plaatsen. Bijvoorbeeld: een aanmeldbutton voor een webinar, een kennismakingscall voor bijvoorbeeld €17,- etc. Alles met het doel om jouw potentiële klant een stapje verder mee te nemen richting jouw betaalde aanbod.

Tegelijkertijd beginnen jouw mailings te lopen. Via mail ga jij jouw potentiële klant voeden met waardevolle informatie. Alles gericht op het oplossen van zijn probleem. Zo bouw je aan een waardevolle relatie met jouw potentiële klant. En gaat deze klant vanzelf over op aankoop wanneer hij/ zij hier klaar voor is. Voilà, jouw funnel is geboren!

DOWNLOAD DE TEMPLATE NU (PDF)

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor de template.

VRAAG DE MASTERCLASS NU AAN

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor de Masterclass.

VRAAG JOUW TIP NU AAN

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt!

DOWNLOAD DE CONTENT KALENDER 2021 NU (EXCEL)

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Privacy

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor de kalender.

DOWNLOAD JE E-BOOK (PDF)

Vul je voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor je e-book.

Schrijf je in & WIN

Vul je voornaam + e-mail in & klik op de button.

Privacy

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor je bevestiging.

DOWNLOAD DE 5 KANSEN (PDF)

Vul je voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor je pdf.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

Vul je voornaam + e-mail in & klik op de button.

Privacy

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor de bevestiging.