6 pijlers van online marketing

Je bent een ondernemer die een mooie business heeft staan. En je ziet online volop kansen. Je stort je vol enthousiasme in de online wereld. Webinars gevolgd, boeken gelezen. Je probeert van alles uit. Maar je komt niet tot de gewenste resultaten. Huh, hoe kan dat nou?

Een succesvolle online marketing strategie bestaat voor mij uit 6 pijlers. Samen zorgen ze er voor dat jij resultaat behaalt in plaats van een hoop frustratie. Ik vertel je graag welke pijlers dit zijn en waarom je succes er afhankelijk van is. Lees je mee?

1. Wie ben jij?
Alles begint met wie jij bent. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Waar sta jij echt voor? En waarom doe jij wat je doet? Ik geloof dat het boven water krijgen van jouw antwoorden op deze vragen de basis van je online marketing strategie is. De meeste ondernemers doen wat ze bij een ander zien of wat hun business coach vertelt dat ze moeten doen. Pas op, want je houdt dat op de lange termijn echt niet vol. Marketing voeren vanuit jezelf, vanuit je eigen kernwaarden, dat is waar ik voor sta.  

2. Haarscherp klantprofiel.
Voor wie ben jij er? Met wie werk je het allerliefst samen? Een haarscherp klantprofiel (en hier voor durven kiezen) is de basis van elk online succes. Weten dat je klant een vrouw tussen de 25 en de 60 jaar met HBO-niveau is, is niet genoeg.

Kijk in het hoofd en hart van je klant. Wat speelt er echt? Welke frustraties zijn er? En welke dromen? En waarom bereikt hij/ zij deze nu niet?

Ontwerp een buyer persona. Wat dat is en hoe je dat doet, leer ik je graag.

3. Logische opbouw van je aanbod.
Welke verandering breng jij met jouw dienst of product? Welk probleem los jij op? Bouw je aanbod vervolgens logisch op en gun je klant de ruimte om stap-voor-stap met jou en jouw aanbod kennis te maken.

Past de vorm waarin jij jouw dienst of product aanbiedt ook bij jouw klant? Dat is toch degene aan wie je wilt verkopen; wel zo fijn als je aanbod 100% naar wens is bij jouw klant.

Een weggever op je website dient vaak als eerste kennismaking. Maar op welke weggever zit jouw potentiële klant echt te wachten? Ik help je graag.

4. Richt je website en online kanalen in.
Het is essentieel dat jouw potentiële klant jou leert kennen (know), jouw expertise gaat waarderen (like) en je als ondernemer gaat vertrouwen (trust). Daarna voelt de klant zich pas comfortabel genoeg om over te gaan tot aankoop van jouw product of dienst.

Je kunt je website en online kanalen zo inrichten dat je potentiële klant makkelijker deze klantroute volgt. Eenmaal goed ingericht maakt dit het online ondernemen een stuk makkelijker!

5. IJzersterke contentstrategie.
Wanneer je online succes wilt, zal je online wel de aandacht moeten trekken van je ideale klant. Dat kan gratis door middel van social media en goede zoekmachine-optimalisatie. En betaald door middel van het adverteren van jouw waardevolle content.

Je hebt hier een content strategie voor nodig die ervoor zorgt dat je online zichtbaarheid groeit EN je lijst groeit met e-mailadressen van waardevolle nieuwe leads.

Consequent zichtbaar zijn en blijven is een uitdaging voor de meeste ondernemers. Want waar maak je toch elke keer content over? Relevante content waar je je potentiële klant echt mee verder helpt. Ik help je hier graag mee.

6. Bouw een waardevolle relatie op door e-mailmarketing.
Behandel elk e-mail adres op je lijst als een “King” of “Queen”. Elk e-mail adres op jouw lijst is van een ECHT persoon. Behandel hem of haar dus ook zo. Ga in gesprek met deze persoon, geef antwoord op vragen en bouw een waardevolle relatie op!

Blijf relevante e-mails sturen op het juiste moment in de klantreis en warm zo jouw fans op zodat ze klaar zijn wanneer jij met een aanbod komt.

Een fantastische manier om te meten wanneer je contacten op je lijst klaar zijn voor een volgende stap, is door te werken met tags in ActiveCampaign. Hoe je dat doet en hoe je overzicht houdt tussen alle tags leer ik je graag.

Slaan de twijfels nu toe? En zijn je online marketing resultaten niet helemaal zoals ze horen te zijn? Denk je dat je online marketing strategie wel een boost kan gebruiken? Ik denk graag met je mee.

Je kunt hier een kennismakingsgesprek met mij inplannen, leuk!

DOWNLOAD DE TEMPLATE NU (PDF)

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor de template.

VRAAG DE MASTERCLASS NU AAN

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor de Masterclass.

VRAAG JOUW TIP NU AAN

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt!

DOWNLOAD DE CONTENT KALENDER 2021 NU (EXCEL)

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Privacy

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor de kalender.

DOWNLOAD JE E-BOOK (PDF)

Vul je voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor je e-book.

Schrijf je in & WIN

Vul je voornaam + e-mail in & klik op de button.

Privacy

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor je bevestiging.

DOWNLOAD DE 5 KANSEN (PDF)

Vul je voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor je pdf.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

Vul je voornaam + e-mail in & klik op de button.

Privacy

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor de bevestiging.

DOWNLOAD HET E-BOOK NU (PDF)

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor het e-book.