We zijn geneigd om altijd AAN te staan. Als vrouw, moeder en in je rol als ondernemer. Je moet nog even snel dit. En dat moet je zeker niet vergeten. Nog even een social media post. En snel nog een bestelling bij de Appie. Herkenbaar?

Mijn zwakke plek sinds 4 jaar is slapeloosheid. En geloof me, ik heb heel veel over slapeloosheid gelezen, onderzocht, ondergaan, geslikt, geroken (heerlijke olietjes) en geluisterd. Maar periodes met slapeloosheid blijven bij mij op de loer liggen. Soms voel ik het aankomen. Ik weet nu bijvoorbeeld vaak wanneer ik in bed stap of het een slechte nacht gaat worden. Vaak sta ik dan nog teveel AAN. Of is het te lang te druk geweest. En dan mag ik dus nog even afschakelen.

Daarom plan ik ze nu soms in… En zo ook dit Paasweekend. Drie dagen mentale rust. Wat dit voor mij betekent deel ik graag met je, misschien haal jij er inspiratie uit.

1. Niks MOET, alles MAG.

En tuurlijk moet er ook bij mij van alles. Als moeder van 3 pubers MOET de koelkast gevuld, de was gewassen en de oren geopend voor alle verhalen en vragen. En dat is oké. Maar dan wel op mijn manier. Rustiger. Ik bepaal de voorwaarden. Luister bewust en niet met een half oor. Ga boodschappen doen wanneer het mij uitkomt. Op een tempo dat ik uitkies. Las pauzes in. En vraag niet zoveel van mezelf. Samengevat betekent dit voor mij: flink wat versnellingen lager dan dat ik normaal door een dag heen sjees. En de lat probeer ik ook een beetje lager te leggen. Het blijft werk in uitvoering, ik leer hierin elke dag bij en dat is ook oké.

2. Consumeer zo min mogelijk en produceer alleen als je er zin in hebt.

Social media EN zakelijke mail van mijn telefoon. Auw. Dit was voor mij een heftige stap. Maar levert mij zoveel op. Waar ik hersenloos door Instagram scrollen eerst als ‘ontspanning’ zag, zie ik het nu als het onnodig prikkelen van mijn brein. Je bent toch geneigd om ‘overal een mening over te hebben’. En daar heb ik tijdens deze dagen nu net geen zin in.

Ik vond altijd dat ik als ondernemer bereikbaar moest zijn voor mijn klanten. En dan het liefst 24/7. Maar daar ben ik van terug gekomen. Dat gaat niet meer. Ik heb mijn zakelijke mail van mijn telefoon verwijderd. En op mijn Whatsapp staat mijn afwezigheidsbericht aan. Voor mij haalt dat net de druk eraf.

Tijdens een lang weekend heb je misschien snel de neiging om ‘toch even te werken’, ‘toch nog even dit of dat te doen voor een klant’, of toch ‘even die social media planning te vullen’. En dat is oké. Ten minste als het vanuit ‘willen’ gaat en niet vanuit een tekort. Dus dat het toch weer ‘moeten’ wordt.

3. Zoek de spanning niet op.

Sinds mijn puber van 17 enkele weken geleden tijdens een voetbalwedstrijd bij zijn keel werd gegrepen door een andere puber met hevige kortsluiting in zijn hoofd en ik vervolgens met kortsluiting in mijn hoofd als een marktvrouw pittige verwensingen uitkraamde, heb ik besloten niet meer naar de voetbalwedstrijden van beide zoons te kijken. En voor mij is dat nogal wat. Want ik vind niets leuker dan mijn kinderen aanmoedigen en te zien hoe ze samen met hun team strijden, vieren en delen. Maar het voetbal van tegenwoordig levert mij zoveel spanning op dat ik daar dagen last van heb. En daar wordt uiteindelijk niemand blij van. Super jammer, maar een keuze die nodig was.

Ik kies tijdens deze dagen dus bewust voor mentale rust. Geen meningen, discussies. Ik heb er gewoon geen zin in. En dat is ook een keuze. Ik zorg extra goed voor mezelf door af te schakelen. En op dinsdag weer fris en uitgerust aan de start te verschijnen.

Hoe zorg jij voor jezelf? Heb jij nog tips die je wilt delen om mij en andere lezers te inspireren? Laat je reactie achter onder deze blog.
Ik wens je een heerlijk Paasweekend .

DOWNLOAD DE TEMPLATE NU (PDF)

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor de template.

VRAAG DE MASTERCLASS NU AAN

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor de Masterclass.

VRAAG JOUW TIP NU AAN

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt!

DOWNLOAD DE CONTENT KALENDER 2021 NU (EXCEL)

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Privacy

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor de kalender.

DOWNLOAD JE E-BOOK (PDF)

Vul je voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor je e-book.

Schrijf je in & WIN

Vul je voornaam + e-mail in & klik op de button.

Privacy

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor je bevestiging.

DOWNLOAD DE 5 KANSEN (PDF)

Vul je voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor je pdf.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

Vul je voornaam + e-mail in & klik op de button.

Privacy

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor de bevestiging.