Je hebt geen zin. Je weet dat je zichtbaar MOET zijn. Want voor social media geldt de regel “Doe je niets, dan krijg je niets”. Maar dat MOETEN, daar gaat het vaak fout. Want zodra er druk op komt, verdwijnt alle inspiratie en creativiteit.

Herkenbaar voor je? Maar hoe komt dat nou en wat kun je er tegen doen? Ik geef je 3 redenen waardoor het gewoon soms even niet lukt. En een oplossing, wel zo fijn 😉

1. Je voelt hem even niet.
Alles start met verbinding. Verbinding met jezelf, je klant en je aanbod. Je bent ondernemer geworden omdat je mensen graag verder helpt met je dienst of product. Niet zomaar mensen, maar mensen waar jij het allerliefst mee samen werkt. Op een manier die voor jullie het beste werkt. Daar heb je goed over nagedacht. Maar soms voel je hem even niet. Soms ben je uit verbinding. Weet je niet meer voor wie je het allemaal doet. En inspirerende content maken lukt al helemaal niet.

Verbind je dan opnieuw. Zoek een rustige plek en neem de tijd. Haal een paar keer diep adem en denk aan je fijnste klant. Aan zijn of haar dromen en wensen. En hoe jij daar verder bij kan helpen. Want dat is wat je het liefste doet. Voel je dat? Bedenk vanuit deze verbinding waar je je klant vandaag mee verder wilt helpen. Welke vraag van je klant kun je vandaag oplossen? Haal nog een paar keer diep adem. En open je ogen. Creëer vanuit deze energie je mooiste content.

2. Je bent te druk in je hoofd.
Je hebt van die dagen… Je loopt helemaal over. Ben je niet druk voor je klanten, dan wel voor je gezin, vrienden of familie. Non-stop to-do lijstjes afvinken. En oh ja, dan moet je ook nog een nieuwe blog schrijven, hoe dan?

Met deze drukte in je hoofd kun je dat vergeten. Er is simpelweg geen ruimte voor inspiratie. En geen tijd om te creëren. Probeer toch 5 minuten te vinden. Schenk een kop thee in en picture this: “Doe je niets dan krijg je niets”. Heb jij een afspraak met jezelf gemaakt om zichtbaar te zijn? Waarom gaat dan iedereen voor en negeer je deze afspraak met jezelf? Breng je prioriteiten op orde en zet dat kruis in je agenda. Dat kruis in je agenda geeft lucht en ruimte. Die tijd is voor jou en de afspraak die je met jezelf had gemaakt. Zet ‘m op!

3. Je kijkt teveel naar anderen.
Ook al wil je het niet, het gebeurt toch. Je kijkt naar wat je conculega’s doen. Het kan ook niet anders, je bent actief op sociale kanalen en dan zie je nou eenmaal je conculega’s voorbij komen. En ook al ben je overtuigd van je eigen aanbod, nieuwsgierigheid wint het vaak toch. “Oh doet zij dat zo? Oh en welke prijs vraagt ze daar dan voor? Oh dit is een leuk idee, zou ik iets mee kunnen doen…” En voor je het weet sta je niet meer in verbinding met jezelf en waarom jij doet wat je doet. Door al die kanalen heen scrollen is ook nog eens killing voor je productiviteit. Voor je het weet is je dag voorbij. Terwijl je vandaag echt met jezelf had afgesproken content te maken…

Ik denk dat alles begint met verbinding. Verbinding met jezelf, je klant en je aanbod. Wie ben jij? Wat heb jij te bieden? En aan wie? Met welke klant kom je tot echte resultaten? En van welke klant word jij zo blij dat je weer weet waar je het allemaal voor doet? Voor die klant wil je content maken. Op jouw manier. En dat is de enige manier die telt.

Bonustip:
Wat mij altijd helpt om weer fris in mijn hoofd te worden en alles weer helder te zien, is naar buiten gaan. Kop in de wind en lekker doorstappen. De natuur laat mij nooit in de steek als het om inspiratie gaat. Dus… heb jij ook wel eens last van een writer’s block? Trek je laarzen aan, zet je muts op en naar buiten. Ben je morgen weer lekker zichtbaar!

DOWNLOAD DE TEMPLATE NU (PDF)

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor de template.

VRAAG DE MASTERCLASS NU AAN

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor de Masterclass.

VRAAG JOUW TIP NU AAN

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt!

DOWNLOAD DE CONTENT KALENDER 2021 NU (EXCEL)

Vul jouw voornaam + e-mail in & klik op de button.

Privacy

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor de kalender.

DOWNLOAD JE E-BOOK (PDF)

Vul je voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor je e-book.

Schrijf je in & WIN

Vul je voornaam + e-mail in & klik op de button.

Privacy

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor je bevestiging.

DOWNLOAD DE 5 KANSEN (PDF)

Vul je voornaam + e-mail in & klik op de button.

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor je pdf.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

Vul je voornaam + e-mail in & klik op de button.

Privacy

Het is gelukt, check je inbox (of SPAM) voor de bevestiging.